Kägelbanan fredagen den 3 april – “Chopin, Lady GaGa, Bengtzing”

I fredags hade jag förmånen att spela skivor på en läkarfest på Kägelbanan i Stockholm. I vanlig ordning plockade jag med mig högar med dansant reggae i många olika former – från skafavoriten Red, red wine med Tony Tribe till dancehallfavoriten Jail med Busy Signal och socadängan Doctor med Bunji Garlin & Tizzy.

För säkerhets skull hade jag även plockat med mig ovanligt många disco- och soullåtar. Som grädde på moset fyllde jag även väskan med ett antal “fulreggae”-hits som Here comes the hotstepper med Ini Kamoze, Love is wicked med Brick & Lace samt In the summertime med Shaggy. Bäddat för fest med andra ord. Trodde jag.

Läkare är kräsna med musiken visade det sig. Under kvällen kom omkring tio personer fram och ville önska låtar av lite varierad karaktär. Det gemensamma var nog att de ville höra låtar de kände igen, som helst inte var i baktakt och med ett tempo på typ 180 bpm. Ingen enkel kombination för en reggaefantast med andra ord.

I vanliga fall hade jag gärna uppfyllt önskan om jag kunde. I de här fallen var jag både glad och lättad över att jag inte hade möjligheten. I så fall hade jag nämligen varit tvungen att sälja mig till schlager, eurodisco och klassisk musik. Ja, du läste rätt – klassisk musik. Det var nämligen en kille som ville att jag skulle bryta av med något ovanligt, och vad passar bäst då om inte just Chopin.

PG11073Den polske kompositören Frédéric Chopin kan tyckas vara ett ganska märkligt önskemål, men faktum är att han tydligen skapat ett antal ganska dansanta mazurka-kompositioner. Så kanske är jag helt fel ute? Hur som helst får man bara den typen av önskemål på en läkarfest, som en kompis uttryckte det när jag beklagade mig över de märkliga önskemålen.

Jag spelar gärna musik människor känner igen. Så länge det är bra musik. Det behöver inte vara reggae, disco, soca eller soul. Jag skulle inte spela skivor som Linda Bengtzing meets Lee Perry at Black Ark, Chopin inna rub a dub style eller Lady GaGa vs. King Tubby in a dub conference bara för att det är reggae. Någonstans måste jag dra gränsen. Och den gränsen går vid att det svänger.

3 Comments

Filed under Krönikor

3 responses to “Kägelbanan fredagen den 3 april – “Chopin, Lady GaGa, Bengtzing”

  1. Sjuklingen

    Det är helt rätt, vissa människor vet inte när man bara ska vara tyst och gunga med

  2. Amadeus

    Har du någon lista på vad du spelade?

  3. Pingback: Republik torsdagen den 7 maj – “Josie Wales, Burning Spear, Supercat” « Reggaemani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s