Ny medlem i Small Axe-familjen

För en tid sedan skrev jag om eminenta boken The Small Axe Reggae Album Guide – Deejays. En bok full av recensioner av både nya och gamla deejayplattor.

Nu skriver bloggen New Romantic Posse att en uppföljare är på gång. Den här gången kommer läsaren att bjudas på motowndoftande Rocksteady.

Den nya boken i serien skrivs av Chuck Foster, enligt New Romantic Posse. Han har tidigare författat Roots Rock Reggae: An Oral History of Reggae Music from Ska to Dancehall samt skrivit artiklar för tidskriften The Beat.

När nu Chuck Foster håller i pennan – istället för Ray Hurford eller Joakim Kalcidis – kommer utformningen att förändras en del, uppger New Romantic Posse. Den här gången är berättelsen om rocksteady det primära, och albumrecensionerna sekundära.

Som recensionsnarkoman gråter jag en skvätt, men som reggaefantast blir jag glad, eftersom rocksteadyskivorna är förhållandevis få jämfört med deejayalbumen.

Rocksteadyeran byggde till stor del på singlar – vilket i och för sig hela reggaeindustrin gör – och därför tror jag att det är klokt att hänge sig åt intressanta och inspirerande historier snarare än recensioner av samlingsskivor eller återutgivningar.

Leave a comment

Filed under Nyheter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s