45an är död. Leve 45an.

För många – även för mig själv – har tyvärr den så kallade sjutummarn ”45an, eller sjuan” förpassats till en tynande tillvaro. Personligen älskar jag vinylskivor, men har aldrig fastat för singelformatet. Det har stundtals varit en smula problematiskt, eftersom reggae till stor till är, och har alltid varit, en genre som bygger på singlar. Lösningen har ofta blivit samlingsplattor.

bmcFör många är dock sjuan fortfarande kung i skivbackarna. Exempelvis för BMC, som satt ihop en podcast med namnet Nothing can touch the 45.

Den nya podcasten inleds ståndsmässigt med Ray Darwins Nothing can touch my 45. Inledningsspåret sätter ribban högt, men i vanlig ordning lever BMC upp till de högt ställda förväntningarna. Det finns otroligt många starka spår i den här mixen. Ska jag välja några som sticker ut lite extra får det bli Jah dawta med Queen Omega, Serious med Jahmali och Child molester med Assassin. Utöver dessa relativt nya namn, så väver BMC in gamla rävar som Big Youth, John Holt och The Ethiopians.

Ladda ner podcasten redan i dag så är helgen räddad.

3 Comments

Filed under Nyheter

3 responses to “45an är död. Leve 45an.

  1. BMCs skivsamling är extremt spännande. Det känns som att han har hur mycket skivor som helst. Tänker alltid på hans inlägg vid Chatty Mouth när han har varit på skivmässor. Han hittar alltid de sjukaste plattorna för de bästa priserna. Han är den ende jag känner som har Rappa Roberts solo-LP (en av de bästa deejayplattorna som släppts!).

    • reggaemani

      Han är helt klart extremt bred. Från modern roots och dancehall till 70-tals roots och 80-tals dancehall och digital reggae. Gör de fetaste podcasterna just nu. Come in a dis med Rappa Robert är ju svårt grym. Att den inte ens finns på Roots-Archives säger ju en del om hur ovanlig den är.

  2. Pingback: Reggaemixar som värmer i vinterkylen « Reggaemani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s