Nygammalt från Delroy Wilson

delroy-wilsonDelroy Wilson är en av Jamaicas absolut främsta sångare. Helt i klass med mer kända namn som Jimmy Cliff, Ken Boothe och Slim Smith.

Skivbolaget Pressure Sounds har nu beslutat att återutge ett av Delroy Wilsons mer okända album – 20 Golden Greats. Låtarna på skivan är säkert kända för många, det den här skiva sägs bidra med är tunga, sparsmakade och djupa dubversioner mixade av Prince Jammy.

Skivan – som nu döps till Dub Plate Style – är producerad av Bunny ”Striker” Lee och gavs ursprungligen ut 1978 på engelska skivbolaget Third World. Enligt uppgifter gavs skivan aldrig ut på Jamaica och sålde inga större kvantiteter, vilket lett till att den i dag är ett populärt samlarobjekt.

Men nu ges alltså den stora massan möjlighet att njuta av feta dubversioner av hits som I’m Still Waiting, Living in the Foot Steps of Another Man och Better Must Come.

Pressure Sounds har tydligen lyckats vantarna på master tapen, vilket borgar för ett tungt och rent ljud. Enligt plan når den skivdiskarna den åttonde augusti och kommer att finnas på både CD och vinyl.

Leave a comment

Filed under Nyheter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s