Nygammalt av Delroy Wilson imponerar

333Jamaica har genom året producerat tusentals duktiga sångare och deejays. Vissa har nått stor internationell publik, medan andra endast spelade in en singel eller två för att därefter snabbt falla i glömska.

Mellan de här ytterligheterna finns en mängd artister. En av dem är framlidne Delroy Wilson, som aldrig slog igenom stort, trots stark röst och bra material. Nu, 14 år efter sin bortgång, är han aktuell med nygamla Dub Plate Style utgiven av skivbolaget Pressure Sounds.

Dub Plate Style, eller 20 Golden Hits som den hette på originalutgåvan från 1978, är en samling klassiska Delroy Wilson-låtar producerade av Bunny Lee. Och så här långt imponerar plattan föga. Esset i rockärmen är nämligen mixarna signerade Prince Jammy.

De flesta med hyfsat reggaeintresse har säkert redan hört flera av låtarna i originalutförandet, men faktum är att Prince Jammy tillför en helt ny dimension. Låtarna är tunga, råa och sparsmakade. Egentligen allt som Delroy Wilsons lovers rock-material inte brukar vara.

Pressure Sounds har i vanlig ordning varit noggranna och re-mastrat samtliga 20 låtar från originaltejpen, vilket ger ett skarp ljudbild. Ta chansen och lyssna på Delroy Wilson i ett utförande du aldrig hört honom.

4 Comments

Filed under Recensioner

4 responses to “Nygammalt av Delroy Wilson imponerar

 1. Fan, känns som jag måste rensa öronen lite men jag tycker verkligen inte det här är en så bra skiva som alla verkar vilja tycka. Många klassiker i lite ruffare mix men jag tröttnade halvvägs igenom en LP och då hade man 3/4 kvar där jag aldrig tyckte det lyfte på riktigt.

  Men när dignitärer som Penny Reel anser att det är en av de bortglömda juvelerna inom reggae så börjar man ju tveka och undra lite över vad det är man inte hör som alla andra hör.

  • reggaemani

   Jag har inte hört originalutgåvan, men den som släppts av Pressure Sounds är en av årets höjdpunkter. Jag är visserligen ett stort fan av Delroy Wilson. Kan dock tycka att han drunknar i sitt lovers-material. Därför är den här skivan ett välkommet tillskott i samlingen. / Erik

 2. Jag tycker inte att den är något vidare. Inte alls faktiskt. Vissa spår är förstås jättebra, ljudet och mixen likaså, men mycket är rent skräp.

  • reggaemani

   Alla kan vi inte ha samma smak och tur är väl det. Visar ju också att recensioner kan vara oerhört subjektiva.

   / Erik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s