Sizzla populär i svenska medier

Världsartisten Sizzla besökte i förra veckan Sverige, Norge och Danmark. I Sverige spelade han i Göteborg, Stockholm och Malmö. Flera av de stora dagstidningarna recenserade konserterna. Men även Sizzlas texter och uttalanden i Danmark väckte uppmärksamhet.

Göteborgs-Posten ger konserten en trea och skriver att Sizzla kunde ägna sig åt mer
dancehall-infernon och mindre wailande.

Stockholmskonserten recenseras i Svenska Dagbladet och på Rebelmusic, av Reggaemanis Erik Magni. Svenskan ger konserten en fyra (av sex) och skriver att kvällens låtar fyras av i ett rasande tempo.

Sydsvenska Dagbladet skriver om Sizzlas många olika stilar. Han är motsägelsefull och irrationell och man vet aldrig vad man kan förvänta sig, skriver Sydsvenskan. Recensenten menar att det är i de hårdare styckena Sizzlas verkliga storhet kommer fram, och det är i dessa partier han framstår som den största jamaicanska artisten sedan Bob Marley.

Men så klart handlar det ju inte bara om musiken, något som Reggae Galore påpekade i förra veckan. Både QX och Aftonbladet skrev om Sizzlas texter som stundtals varit våldsamma och homofobiska. QX genomförde även en hångelprotest under konserten i Malmö.

Sizzla har naturligtvis bäddat för negativa rubriker genom sina stundtals idiotiska texter och uttalanden. Men det skulle vara befriande om en reggaeartist kunde besöka Sverige utan att skapa rubriker om våld, homofobi eller marijuana.

Leave a comment

Filed under Krönikor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s