Nominerade för Reggae Grammy 2010 har tillkännagetts

Flera sajter rapporterar om de fem finalister som nominerats för en reggae grammy nästa år. Totalt var 39 artister nominerade, men den listan har alltså kokats ner till fem.

De nominerade plattorna har släppts mellan den 1 oktober 2008 och den 31 augusti 2009, vilket diskvalificerar personliga favoriter som Omar Perrys Can’t Stop Us Now och Chezideks I Grade.

De nominerade plattorna är:

Buju Banton – Rasta Got Soul
Gregory Isaacs – Brand New Me
Julian Marley – Awake
Stephen Marley – Mind Control
Sean Paul – Imperial Blaze

Har inte hört vare sig Julian eller Stephen Marleys plattor, men det känns typiskt att två Marleys är nominerade.

En personlig lista på nominerade hade sett en smula annorlunda ut och exempelvis innehållit Sojahs Modern Revolution och Takana Zions Rappel à l’Ordre.

Grammy-utdelningen äger rum i Los Angeles den 31 januari nästa år.

7 Comments

Filed under Nyheter

7 responses to “Nominerade för Reggae Grammy 2010 har tillkännagetts

 1. blondinpelle

  Marleymarleymarley, inte förvånande nej!
  själv får man väl hoppas på att Buju Banton tar hem priset. Även om jag nästan kan sätta pengar på att det blir Sean Paul…

  • reggaemani

   Av den här kvintetten har jag bara hört Buju Banton och Sean Paul. Har också läst att Gregory Isaacs Brand New Me ska vara riktigt bra.

   Även om Buju Banton inte imponerade med Rasta Got Soul får han min röst också. I alla fall fram till att jag hört Gregory Isaacs-plattan.

 2. Gurra

  Jag skulle också välja Bujus platta.

  Awake finns på spotify. Albumet har sina ljusa stunder, typ som Violence in the Streets med bro Damian.

  Mind Control – Acoustic är helt ok (finns också på spotify). Genomarbetat brukar det ju heta. Alla låtarna är bra. Inte mer. Möjligen Chase Dem med Capleton isåfall. Men ingen av låtarna sticker ut från mängden.

  Brand New Me är nog den sämsta av de albumen som har nominerats (förutom Imperial Blaze som jag inte hört och därför inte uttalar mig om). Jag tycker inte det är ett dåligt album, men det har inte lika hög klass som Awake, Mind Control och Rasta got Soul.

  Rasta got Soul tycker jag är ett riktigt bra album. Det är mysigt på nåt sätt. Låtarna känns mysiga på nåt sätt. Några låtar som är extra bra är Magic City, I Rise, Hurt us no More, I Wonder, Optimistic Soul och Bedtime Story. Sen finns det ett par som är ganska usla. Rastafari och Sense of Purpose.
  Men överlag ett kul album. Buju har provat lite nya stilar och gör det bra. Tycker det är “right up there” med Til Shiloh, Inna Heights och Unchained Spirit.

 3. Hoppas också att Buju vinner. Tycker “Rasta Got Soul” var ett sanslöst bra album, då jag alltid föredragit Gargamel i full roots-utstyrsel framför dancehallprylen (vilken han förvisso också behärskar bra) han envisas med. Ett album helt i den medvetna riktningen var därför väldigt uppskattat. Och till skillnad från vad någon annan sa tycker jag låten “Rastafari” är en anthem utan dess like.

  Att sedan nominera Gregory’s “Brand New Me” anser jag lite tveksamt, eftersom verket ursprungligen är från 08 på African Museum men återutgetts av Tad’s. Detsamma tycker jag gäller att ha med Stephen’s akustiska version av ett två år gammalt album. Men liksom alltid får man försöka ha överseende med att de Grammy-utsedda titlarna inte ger rättvisa åt vad som i själva verket släppts under det gångna året.

  • reggaemani

   Grammy-nomeringarna gör, precis som du säger, inte mycket rättvisa tyvärr.

   Har lyssnat på Julian Marleys Awake, och plattan imponerar föga. Har också passat på att provlyssna Brand New Me med Gregory. Inte heller den sätter några väsentliga spår.

   Rasta Got Soul är ju helt klart bäst av de fem nomineringarna, men för mig var den ändå en besvikelse. För mjäkig, men visst, helt okej. Ungefär samtidigt som plattan släpptes singeln Girlfriend på Bad Boys-riddimen. Hade gärna hört den Buju som kommer fram där istället.

 4. Pingback: Reggaemanis bästa skivor 2009 « Reggaemani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s