Röda, gula och gröna julklappstips

Julen innebär stress för de allra flesta. Och då kan det vara svårt att ta den där extra tiden att hitta de bästa julklapparna. Framförallt till nära och kära med ett intresse man inte vet ett dyft om.

Om du ska köpa en julklapp till någon med reggaeintresse eller bara vill skämma bort dig själv kan någon av följande vara en bra start på letandet.

Biljetter till Uppsala Reggae Festival
Inga artister är bokade ännu, men eftersom det är festivalens 10-års jubileum kan besökarna säkert förvänta sig något extra. Biljetter säljs med rabatterat pris fram till sista december.

Reggae Galore Magazine
Sveriges bästa, och enda, reggaemagasin är en julklapp för alla reggaefans. I första numret blickar man tillbaka och gör intressanta nedslag i den svenska reggaehistorien. Beställ tidningen här.

Biljetter till Stockholm Reggae Week
I år innehåller programmet bland annat Governor Andy, tyske Uwe Banton och världsstjärnan Million Stylez. Stockholm Reggae Week äger rum på Mosebacke och biljett till samtliga fyra dagar kostar 375 kronor, exklusive eventuella avgifter.

Prenumeration på eMusic
En prenumerationstjänst där man lagligt laddar ner musik till bra priser. Massor av reggae och en överlägsen sökfunktion. De många olika prenumerationsmodellerna passar både storkonsumenter och vanliga lyssnare.

Natty Dread Magazine
Ska du ge present till någon som pratar franska? I så fall är tidskriften Natty Dread Magazine det givna valet. Natty Dread Magazine är kanske världens främsta tidskrift för reggaeentusiaster. Här finns intervjuer med såväl legender som nya stjärnor.

Lorenzo Movin’ Ahead och Joe Gibbs 12” Reggae Discomix Showcase vol. 1 – 3
Lorenzo står för årets bästa platta och samlingen med Joe Gibbs discomixar är årets bästa återutgivning. Båda är ett nödvändigt tillskott i varje reggaenörds skivsamling.

The Rough Guide to Reggae: The Definitive Guide to Jamaican Music, From Ska Through Roots to Ragga av Steve Barrow & Peter Dalton (2001)
En bok som alla reggaeentusiaster behöver ha i bokhyllan. En uppslagsbok man återvänder till många gånger, och som innehåller kortfattade beskrivningar av alla reggaens subgenrer samt en makalöst bra genomgång av både klassiska och mer okända skivor.

Leave a comment

Filed under Krönikor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s