Lukie D – reggaens schlagerstjärna

Lukie D är en långvägare i musikbranschen. Han har släppt plattor av varierande kvalitet sedan sent 80-tal och hans blandning av toksmörig lovers, lättviktardancehall och roots tilltalar säkert många.

Hans Deliver Me från 2006 var en av det årets bästa plattor, och innehöll bland annat låten Stand Firm, en av de bästa versionerna av World a Music riddimen.

Men nya plattan Love Again är tyvärr en helt annan femma, och långt ifrån en helgjuten investering, även om det finns vissa guldkorn, exempelvis singlarna One Cup a Day och Young Love.

Det största problemet med Love Again är att den doftar schlager. Japp, du läste rätt. Och Lukie D gör det inte ens särskilt bra. Till och med melodifestivalgeneralen Christer Björkman skulle rynka på näsan om han hörde Just As I Am tillsammans med L.U.S.T.

Lukie D kan bara han vill. Han har exempelvis en fantastisk röst. Men den behöver tyglas för att inte hamna alltför nära Wallmans Salonger. Det lyckades bland annat producenten Frenchie med på Deliver Me och singeln  How Long från 2008.

Lukie D måste rycka upp sig och ta sig ur schlagerträsket, annars finns risken att melodifestivalen får ytterligare en onödig reggaekoppling.

2 Comments

Filed under Recensioner

2 responses to “Lukie D – reggaens schlagerstjärna

  1. Kent Eriksson

    Reggae kan nästan inte bli för smörigt för mig! Ok, Lukie D har gjort bättre plattor, men jag gillar “Love Again” och den snurrar just nu på skivtallriken. 2010 får jag nog fan ge svensk schlager en chans…….he, he.

    • reggaemani

      Lukie D är helt klart en fantastisk talang och gör mycket bra grejor. Men vissa av spåren på Love Again är riktigt risiga. Tonartshöjningen i sista refrängen i duetten med L.U.S.T blev bara för mycket för mig. Men egentligen är det väl bara den låten samt Hawaii Take Me Home och Usher-covern Love in da Club som är riktiga lågvattenmärken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s