Datum bestämt för nya Sizzla-plattan

Den 19 januari släpper Sizzla nya skivan Crucial Times på skivbolaget Greensleeves. Plattan har producerats av Homer Harris, mannen som sägs ha döpt såväl Sizzla som Luciano. Jag har inte hört mycket om honom, men singeln Precious Gift visar i alla fall att han vet vad han sysslar med.

Plattan innehåller 13 spår och ska enligt uppgifter från skivbolaget visa en Sizzla som går tillbaka till sina rötter.

Sizzla är förmodligen en av världens mest produktionsintensiva artister och har under sina 15 år i musikbranschen släppt över 40 plattor och flera hundra singlar. Hans förra skiva på Greensleeves – Ghetto Youth-Ology – innehöll bland annat hitlåten Black Man in the White House och fick bra kritik.

4 Comments

Filed under Nyheter

4 responses to “Datum bestämt för nya Sizzla-plattan

 1. Har ingen närmare vetskap om Harris eller vilken typ av produktioner han brukar bistå med, men detta med att skivan ska “ta Sizzla tillbaka till hans rötter” känns som ett påstående man hört i samband med nästan alla senare släpp. Skulle inte påstå att det ännu varit händelsen, även om jag sjävfallet eftertrakar ett riktigt markerande album lika mycket som alla andra också är överens om att Kalonji är den störste artisten från JA i modern tid.

  • reggaemani

   Hade inte hört talas om Harris innan jag läste pressmeddelandet från VP där de lyfter fram honom som “great producer”. Han verkar ha arbetat för skivbolaget Blue Mountain på 80-talet.

   Jag är inget stort Sizzla-fan, men ser fram emot att höra vad han kan prestera på Crucial Times. Och, som du säger, tillbaka till rötterna är ett smått slitet uttryck. / Erik

 2. Magnus

  Gäsp, Sizzla släpper nytt. Ungefär lika ovanligt & spännande som att jag kliar mig på pungen. Sizzla är riktigt grym när han är som bäst men med den ojämna kvaliteten på hans material så är tyvärr det mesta av hans produktions rätt usel.

  Lite som den tandlösa hjälten the cool ruler!

  • reggaemani

   Håller med om att Sizzlas kvalitet kunde vara betydligt jämnare. Jag är dessutom inget större fan av honom, men jag tycker ändå att Ghetto Youth-Ology från förra året var en hyggligt bra platta. Personligen ser jag ändå fram emot Crucial Times.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s