Spretigt från Sizzla

Sizzla släppte plattan Ghetto Youth-Ology så sent som i april 2009. Nio månader senare kommer nu uppföljaren Crucial Times, som enligt ett pressmeddelande från skivbolaget är en återgång till Sizzlas tidiga dagar. Retoriken känns igen. Exempelvis snacket inför Buju Bantons Rasta Got Soul från förra året.

Crucial Times har producerats av Homer Harris – producenten som sägs ha upptäckt både Sizzla och Luciano. Homer Harris har inte gjort särskilt mycket väsen av sig, men har bland annat producerat några Sizzla-låtar på 90-talet.

Det är med andra ord upplagt för en bra platta. Men tyvärr infrias inte förväntningarna eftersom skivan spretar i för många riktningar. Sizzla och Homer Harris har inte lyckats bestämma sig för vilken av Sizzlas målgrupper som ska tillfredsställas.

Ghetto Youth-Ology var en ganska regelrätt one drop-historia, medan Crucial Times bjuder på  80-talsdoftande Jolly Good Time och RnB-influerade Charming. Mest förvånande är dock Sufferation and Poverty, en låt vars titel gör anspråk på att vara renodlad roots. Men icke. Drum and bass är istället melodin.

Kalla mig gärna konservativ, men jag föredrar de mer renodlade reggaespåren, exempelvis Get Rid Ah Dem eller Agriculture and Education.

Vissa kanske kallar Crucial Times innovativ i vissa avseenden, men för mig är det ännu en Sizzla-platta i mängden.

3 Comments

Filed under Recensioner

3 responses to “Spretigt från Sizzla

  1. Pingback: Godbitar ur vårens skivflod « Reggaemani

  2. Pingback: Upcoming releases from VP and Greensleeves « Reggaemani

  3. Pingback: Sizzla’s second album in one month | Reggaemani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s