Trivsam promenad med Solo Banton

Familjen Banton har fått tillskott. Men det är ingen gökunge direkt. Solo Banton har varit i musikbranschen i många år, bland annat som producent. Han är en tungvrickare av rang och gör sannerligen skäl för efternamnet Banton.

I januari förra året släppte Solo Banton grymma digi-dängan Talk To Me på danska skivbolaget Maffi. Och snacket inför albumdebuten har varit idel lovord.

I november kom äntligen plattan på Reality Shock Records. Walk Like Rasta innehåller 19 spår, varav fyra är dubversioner på några av plattans starkaste låtar. Bakom spakarna hittar vi huvudsakligen Reality Shock Productions med Kris Kemist i spetsen, men även Mafia & Fluxy och The Bush Chemists har fingrar i syltburken.

Walk Like Rasta är modern brittisk reggae i sitt esse. Basen är tung och produktionen sitter där den ska.

Men även om plattan genomgående är bra, så är den en smula enformig. De flesta av låtarna har ungefär samma tilltal, oavsett om det handlar om en digital produktion eller en baserad på live instrument. Plattan hade tjänat på större variation och att Solo Banton sjöng mindre och deejayade mer. Fler innovativa produktioner signerade tyska Jahtari, som låg bakom singeln Talk To Me, hade också lyft plattan.

Bäst blir det i Mikey Murka samarbetet Love & Understanding och i Herb Story, en tung version av Dave Kellys Eighty Five riddim. Solo Banton gör också en cover på The Wailing Souls klassiska Kingdom Rise, Kingdom Fall. Ett lovvärt försök, men inte i klass med originalet.

Nyfiken på hur plattan låter? Glid in på skivbolagets webbplats och ladda ner tre kostnadsfria versioner av låten Old Time Something.

Du kan läser mer om Solo Banton på Culture Reggae och House of Reggae, som publicerat varsin intervju.

2 Comments

Filed under Recensioner

2 responses to “Trivsam promenad med Solo Banton

  1. Pingback: Tough 10″ from Reality Shock | Reggaemani

  2. Pingback: Solo Banton’s certified head-nodder | Reggaemani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s