Nästan Perfect

Ettrig och ansträngd. Så skulle jag beskriva singjayn Perfects sångstil. Kanske är den också en smula gäll.

För att hålla kvar lyssnaren krävs därför en hel del av Greg Rose, som Perfect egentligen heter. Välskrivet material naturligtvis. Men även tajt och intressant produktion.

Perfects fjärde platta – French Connection – har allt som krävs för att jag ska ha plattan på repeat i skivspelaren. Franska producenten Sherkhan har skapat en modern och urban ljudbild som friskt blandar olika stilar. Plattan befinner sig någonstans i gränslandet mellan reggae, pop, soul och RnB. Den är inget för roots-traditionalister med andra ord.

Vid en första genomlyssning verkar French Connection nästan schizofren. Men den växer efter ett antal spelningar och jag märker att jag lyssnat på plattan i tre timmar i sträck. Det går inte att värja sig. Jag hittar finesser i produktionen, i musiken och i Perfects uttryck som jag vill höra igen, igen och igen.

Jag kan inte påminna mig om någon reggaeplatta som låter som French Connection. Ingen som skapat en så spretigt genomtänkt skiva. Perfect lyckas till och med göra soulstandarden Ain’t No Sunshine intressant.

Förhoppningsvis tar fler rygg på stilen och vågar gå utanför ramarna utan att för den skull mista sin identitet. För det här är Perfect nästan rakt igenom.

3 Comments

Filed under Recensioner

3 responses to “Nästan Perfect

  1. Roffe

    Håller med om varenda ord du skriver. Har haft skivan på repeat i bilen, hemma och på jobbet i fyra månader nu och den håller fortfarande. Och hans förra släpp Born dead with life var ju nästan lika bra. Hoppas, hoppas att han dyker upp i Sverige snart…

  2. Pingback: A perfect time travel | Reggaemani

  3. Pingback: It isn’t perfect | Reggaemani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s