Naptali behöver ta mer plats

Jag stötte på Naptali förra året genom rytmsamlingen Bad Boys. Hans Fire Burn, var tillsammans med låtar från Buju och Burro Banton, plattans starkaste och långt bättre än Inner Circles signaturmelodi. Låtens styrka låg dock huvudsakligen inte hos Naptali, utan i den kompromisslösa produktionen och den upphottade basgången. Men när jag sätter Naptalis debutplatta Long Journey i skivspelaren är jag ändå hoppfull.

Naptali är en duglig sångare. Hans hesa, lite nasala stämma, påminner stundtals om Michael ”Mykal” Rose eller en mindre intensiv Natty King. Men Naptalis sång saknar karaktär. Han gör sitt jobb och sjunger melodin perfekt, dock utan att imponera. Visst, det kan vara skönt att slippa wailande och olika röstkonster, men det blir lite som landsvägskörning – det händer inte mycket och är ganska tråkigt.

Long Journeys styrka ligger i rytmerna och melodierna signerade teamet bakom Oneness Records. Bästa blir det i ovan nämnda Fire Burn, duetten And They Cry och i tokpoppiga The Law Of Attraction, en låt vars refräng etsar sig fast och vägrar försvinna.

Det här är en fullt godkänd debut. Men framöver skulle jag vilja att Naptali tar mer plats och visar vad hans röst kan göra. Det behöver bli mer än rytm och melodi.

2 Comments

Filed under Recensioner

2 responses to “Naptali behöver ta mer plats

  1. Pingback: Harmonious debut album from Sara Lugo | Reggaemani

  2. Pingback: A solid collection of singles on new EP from Naptali | Reggaemani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s